El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha adjudicat a Agbar, companyia gestora dels serveis del cicle integral de l’aigua i serveis mediambientals, el  servei d’explotació, conservació i manteniment, millores i optimització dels sistemes de sanejament en alta dels municipis de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vimbodí, Santa Coloma  de Queralt, Solivella i Senan. 

Amb aquesta nova adjudicació, de quatre anys, l’empresa augmenta la seva presència a la comarca, ja que Agbar ja era l’encarregada de la gestió del subministrament d’aigua en baixa a Solivella, Vimbodí i Poblet i Pira. El contracte va entrar en vigor el passat 1 de juliol, després que el Ple del Consell Comarcal aprovés l’adjudicació del contracte el passat 31 de maig, triant Agbar d’entre les 8 propostes presentades.

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà aposten per gestionar el sanejament en alta a la comarca amb el control de les cinc plantes que donen servei a sis municipis i amb nous projectes de depuradores, que s’estan gestionant. També es preveu la construcció de noves plantes per  ampliar el sanejament que abraci tots els municipis de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, i el director general d’Agbar, Emili Giralt, visitant la depuradora de Montblanc (Imatge: Cedida)

Millora i renovació de les depuradores de la Conca

Entre els projectes presentats per Agbar es troba la digitalització dels sistemes de sanejament de Montblanc i l’Espluga de Francolí amb models 3D de les depuradores per gestionar adequadament tots els actius de les  instal·lacions i planificar correctament totes les actuacions. El contracte també contempla la millora i  optimització de la depuradora més antiga  de la comarca, la de Santa Coloma de Queralt i també la renovació del seu sistema de deshidratació, així com el de Solivella i l’Espluga de Francolí.

L’import anual de l’adjudicació és de 645.222,94 d’euros per l’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament en alta. En el contracte també està prevista l’execució d’actuacions de millora a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua per un import de 305.218,53 €.