Despès de marxar del govern municipal de Montblanc, Esquerra Republicana obre la porta ara a formar part d’un govern alternatiu a l’Ajuntament de Montblanc, sense Josep Andreu a l’alcaldia.

La moció de censura mai ha estat la seva opció, i de fet la llei no ho permet si l’alcalde forma part del grup municipal del qual ells van sortir. La moció de censura necessita sumar una majoria de vots, que a Montblanc són 7. Però en el cas que alguns dels regidors proposants hagin format part del grup de l’alcalde, la majoria exigida es veu incrementada pel mateix nombre de regidors que es troben amb aquestes circumstàncies. En aquest cas, són quatre regidors, i haurien de sumar un total d’11 vots per fer efectiva la moció de censura. A Esquerra, però, creuen que hi ha altres vies, que passen perquè l’alcalde acabi renunciant al càrrec.

Tot i que els republicans veuen lògic un pacte de Junts amb Andreu per una qüestió de partits, assegura que es van presentar a les eleccions com a rivals directes i amb programes contraposats. En paraules del portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó, “no tot passa per mantenir el mateix de sempre, potser hi pot haver un relleu”. Posa com a exemple Artur Mas i el seu famós pas al costat, que va permetre formar govern a la Generalitat sense ell com a president.

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó, valora l’acord entre Junts i Josep Andreu

Preguntats sobre si entrarien a un govern d’unitat, com l’alcalde va proposar aquesta setmana, responen amb un no rotund. Ho veuen impossible, després d’haver marxat del govern. “Ens hem sentit malament en aquest govern i no hi tornarem, no volem govern amb aquest tipus de gent”, assegura Pallissó.

ÀUDIO: Oriol Pallissó declina la possibilitat de formar un govern d’unitat

Els regidors d’ERC es van reunir la setmana passada amb Junts per Montblanc, en un primer contacte per intercanviar impressions.