L’explosió de casos de Covid-19 s’està començat a notar als hospitals de la demarcació de Tarragona, si bé la situació encara no és preocupant. De fet, el departament de Salut descarta, de moment, habilitar més llits i espais per a aquests pacients, com s’ha començat a fer en alguns centres de l’àrea de Barcelona.

En el cas concret del brot de Montblanc, el sotsdirector de l’Agència de Salut Pública a Tarragona, Conrad Casas, en una entrevista a Carrer Major, va afirmar que el brot es dona per controlat, després d’aconseguir aïllar els casos i tallar les cadenes de transmissió amb cribratges massius que van destapar una trentena de casos que no estaven notificats.

ÀUDIO: El sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Tarragona, Conrad Casas, dona el brot de Montblanc per controlat

Casas també ha explicat que aquesta cinquena onada està tenint un comportament diferent de les anteriors. La majoria de contagis es concentren en la població jove i el quadre és generalment lleu. Casas confia que no s’arribarà a una situació de saturació com en les onades anteriors.