La Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí inaugura aquest any diverses novetats entre la vintena d’actes programats. Aquest Faistiu, com ja va succeir l’any passat, agafa un caire més juvenil i la majoria d’activitats van dirigides a nois i noies d’entre 12 i 30 anys.

ÀUDIO: La membre de la junta de l’Associació Juvenil Auvënguen, Maria Roig, destaca les novetats d’enguany

Els actes començaran el dilluns 19 de juliol amb una cursa d’obstacles amb inflables d’aigua al pàrquing del pavelló del Casal. Dimarts a les 7 de la tarda serà el torn de la xerrada al Casalet amb l’ONG Open Arms. Una altra de les principals novetats és un escape room pel nucli antic del municipi el dijous 22 de juliol a partir de dos quarts de 5. També s’ha preparat un concurs d’Instagram per aquells que pengin una foto amb una síndria, amb el coixinet #faistiu21 i les etiquetes @pij_francoli i @auvenguen.

ÀUDIO: La tècnica de joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Estel Bové, destaca el concurs d’Instagram

La Setmana de la Joventut de l’Espluga torna amb una vintena d’actes (Imatge: Laia Molné)

Tot i les novetats d’enguany i l’adaptació a un públic jove, es mantenen actes com el cinema a la fresca amb la pel·lícula ‘El Rei León’ dimarts a les 10 de la nit al Jardí dels Francolins, el joc de la pastanaga assassina el dimecres o la caminada a la fresca, el mateix 21 de juliol a partir de dos quarts de 8. Un altre dels actes tradicionals és el concurs de paelles que se celebrarà al bar l’Esquitx a partir de les 12 del migdia del diumenge 26 de juliol.

També hi haurà tast de vins que aquest any es trasllada al celler VidBertus amb un preu de 8 euros per persona i tast de cerveses de la Segarreta el dijous 22 després del bingo per a joves al bar l’Esquitx. Al Jardí dels Francolins es podrà gaudir del concert de ‘La Clandestina’ divendres a les 11 de la nit i el grup de versions juvenils ‘Cable Obssession’ dissabte a la mateixa hora.

El programa començarà el 19 de juliol i s’allargarà fins al 25 de juliol. Totes les activitats es faran amb reserva prèvia i estan subjecte als canvis del Procicat. De moment, i amb les últimes novetats vigents, els concerts i espectacles s’iniciaran com a màxim a les 11 de la nit per cloure abans de dos quarts d’una.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, parla dels canvis que han patit les activitats