Els premis de vins catalans Vinaris han atorgat tres guardons a vins de la DO Conca de Barberà, en concret al Celler Sanstravé, al Clos Montblanc i al Celler Vidbertus. Enguany el concurs s’ha dividit en dos actes separats, un ara a l’estiu i l’altre a la tardor. En aquesta primera entrega s’han premiat els millors vins blancs joves, rosats i escumosos joves, més típics dels mesos d’estiu.

En aquest acte va destacar el Celler Sanstravé amb dues mencions a diferents categories: finalista de Millor Allotjament Enoturístic i com a una de les millors vinyes a visitar del paisatge vitivinícola català. Per altre costat, en la categoria de Vins Blancs Joves es va reconèixer l’Entre2 2020 del Celler Vidbertus que es va emportar el Vinari d’Or. I va rebre el Vinari de Plata el Clos Montblanc Xipella 2020 del Celler Clos Montblanc. 

L’organització ha convocat un jurat especialitzat a avaluar vins de totes les regions catalanes i els diferents estils de vinificació. Entre la seixantena d’experts que hi ha participat, s’hi compten reconeguts sommeliers com Josep Pelegrín, Anna Casabona, Jordi Martínez, o enòlegs com Carles Playà, Josep A. Llaquet i Lluís Ràfols, responsables de tastar a cegues i avaluar les prop de 850 mostres participants.

El concurs continuarà endavant amb el tast de vins finalistes de la resta de categories, que es farà dilluns 13 de setembre al Celler de Rubí i la gala de tardor que tindrà lloc el divendres 8 d’octubre a Vilafranca del Penedès, i donarà a conèixer els guanyadors de les categories de vins amb diferents criances, i també els premis especials.