El RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí, arriba a la seva novena edició amb un parell de recitals, la presentació d’un llibre, el Rusquet i la dansa contemporània de Laia Santanach. El festival s’iniciarà el pròxim divendres 16 de juliol i s’allargarà fins al 5 d’agost. 

L’edició d’enguany, amb epicentre al Museu de la Vida Rural, començarà el divendres 16 de juliol amb la presentació del llibre ‘Poemes saturnians’ de Paul Verlaine, traduït per Amat Baró. El dijous 29 de juliol, a les 8 del vespre, se celebrarà un recital de poesia a càrrec de Ramon Boixeda, Glòria Coll Domingo, Alba Vinyes Lasso, Jaume Coll i Núria Martínez-Vernis. L’actuació musical d’Anna Andreu posarà el colofó a la jornada amb el seu disc en solitari ‘Els Mals Costums’.

El 5 d’agost a les 8 del vespre arribarà el segon recital que tancarà el RUSC 2021. Amb el títol ‘El fibló’, cinc dones poetes presentaran els seus versos. El cartell el conformen l’actriu i escriptora Juana Dolores, la impulsora d’accions de poesia sonora, Maria Sevilla, i la poeta i rapsoda Dolors Miquel. També hi seran la guanyadora del Premi Mercè Rodoreda, Anna Gas, i la cantautora Ivette Nadal.

El Rusquet i el Circuit Nòmada completen el festival

A més a més, el festival es completarà amb altres propostes escèniques com la del divendres 30 de juliol a dos quarts de 8, quan el Circuit Nòmada de FiraTàrrega farà parada al Museu de la Vida Rural amb la peça de dansa contemporània ‘Àer’ de Laia Santanach. L’endemà, el dissabte 31 de juliol, serà el torn pels més petits amb el Rusquet i l’espectacle ‘Botànica oculta’ de Forani Teatre.

Per acudir als actes serà necessari fer reserva prèvia al web del Museu de la Vida Rural.