L’Oficina de Turisme de Montblanc ha estrenat aquest dilluns 12 de juliol les noves visites guiades adreçades al públic familiar, una de les novetats d’aquest any. Es tracta d’una proposta que s’afegeix a la visita monumental que cada dia es pot fer a les 11 del matí i que es va començar a oferir l’estiu passat, adaptada a les recomanacions sanitàries.

Durant l’estiu s’oferirà cada dia de la setmana a dos quarts d’11 i a partir de l’inici del curs escolar els caps de setmana i els festius. El preu per es de 8 euros per a majors de 14 anys, de 4 euros entre 7 i 14 anys i gratuïta per a menors de 6 anys

La nova visita porta per nom ‘Explora Montblanc’ i incideix més en el «com» s’explica que en el «què» s’explica. La singularitat ve donada per un discurs més proper i accessible, no tan centrat en fets històrics o la importància d’aquests sinó en la difusió de curiositats o singularitats de la vila, mirant de contraposar-les amb referents actuals.

Per a propiciar l’experimentació i la descoberta per part del visitant tots disposaran d’una eina que facilita l’observació: uns binocles. El discurs es complementarà amb un dossier amb materials gràfics que permetrà de forma didàctica anar assimilant conceptes a partir d’imatges.

Els Guies de Montblanc han rebut una formació específica sobre la nova visita i durant els mesos de maig i juny es van fer proves pilot que van ser avaluades per les famílies participants. El resultat final, doncs, és fruit d’una col·laboració entre l’Oficina de Turisme, els Guies de Montblanc, i les famílies que van donar la seva opinió.