El brot a Montblanc continua centrant tots els esforços de contenció i tota l’atenció sobre l’evolució de la pandèmia a la Conca de Barberà. Fa sis dies les xifres de contagis de Covid-19 assolien màxims històrics a la comarca amb la notificació de 116 nous contagis en una setmana a causa d’un brot detectat entre joves després de les festes de la revetlla de Sant Joan i un risc de rebrot de record amb 3.322 punts el dia 1 de juliol

Aquest diumenge el risc de rebrot continua sent molt alt, ja que es troba en els 861 punts, però ja ha disminuït 2.439 punts en només una setmana. Tot i això, les xifres de contagis encara són molt altes perquè a la Conca de Barberà, segons el Departament de Salut, s’han notificat 76 casos positius en una setmana, augmentant a 1.656 casos des de l’inici de la pandèmia. La velocitat de transmissió del virus també baixa i ara se situa en els 0,86 punts (-4,14 punts).

Actualment hi ha una persona ingressada de la comarca a l’hospital a causa de la Covid-19. Tot i això, a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc continua la saturació pels casos diaris que es diagnostiquen a causa de la variant Delta. Ara, el que més preocupa a l’ABS de Montblanc és que s’ha originat un nou brot a Sarral que ha fet obligar a l’Ajuntament a tancar el casal d’estiu després de desenes de positius entre nens i nenes i també pares i mares.