El Concurs Mundial de Brussel·les, un dels prestigiosos del sector del vi a nivell internacional, ha reunit en la seva darrera edició 10.000 vins procedents de més de 45 països diferents, batent així un rècord històric, entre els quals es trobava la DO Conca de Barberà

Entre els vins presents en aquesta edició, celebrada del 18 al 26 de juny, hi havia el Viern 2012 del Celler Vega Aixalà de Vilanova de Prades, que va ser premiat amb una medalla d’or. Aquest vi està creat amb Garnatxa negra, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon i criat 12 mesos en bota de roure francès. Es converteix així en un dels vins distingit amb aquest guardó on destaquen països com França, Espanya, Itàlia i Portugal.

El Concurs Mundial de Brussel·les té com a objectiu oferir als consumidors “la garantia de reconèixer i diferenciar vins de qualitat procedents de tot el món i en totes les gammes de preu”, segons explica l’organització. El jurat format per un panell de 300 experts de tot el món on destaquen periodistes especialitzats, enòlegs, compradors internacionals, investigadors i representants d’institucions professionals d’unes 51 nacionalitats.