Els productors d’all de Belltall recuperen aquesta temporada una collita de qualitat on destaca un producte en quantitat i de grans dimensions, conseqüència de les nevades i pluges que ha viscut la Conca de Barberà els darrers mesos. Les xifres d’enguany superaran de bon tros les de la temporada anterior, on l’abundància de pluges i l’estat d’alarma van condicionar la collita.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Productors d’All de Belltall, Montse Sánchez, destaca la importància de la climatologia

La pujada de les temperatures aquestes últimes setmanes ha fet que moltes cases de productors avancessin uns dies la collita per evitar que s’assequés la tija de l’all, que faria més difícil enforcar correctament el producte. En molts casos, les cases destaquen un augment de la plantació que gràcies a la climatologia, s’ha traduït en un increment de la collita.

Pel que fa al preu, la mida dels alls fa que aquest pugui variar molt, establint un preu mitjà d’uns 35 euros per una forca de 50 cabeces, però pot augmentar considerablement en el cas dels alls extres, anomenats així per la seva qualitat i dimensions. A més, els productors mantindran la venda activa durant el mes d’agost amb un cartell a les portes de les diferents cases del municipi anunciant la venda d’all de Belltall fins a esgotar existències.

DEC: Montse Sánchez, explica la diferència de preus segons la mida de l’all

Belltall recupera una Festa de l’All renovada

La Festa de l’All, suspesa durant el 2020 per la situació pandèmica, es recupera aquest any amb alguns canvis i noves activitats. S’elimina el tradicional esmorzar popular, però com a novetat s’organitzarà per primera vegada un tast d’alls. A més, el nombre de parades participants es doblarà passant de 8 a 15, situades en un espai delimitat per un circuit d’entrada i sortida per mantenir les distàncies de seguretat.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Productors d’All de Belltall, parla de la tornada de la Festa de l’All