Després de la sortida del govern de Montblanc dels quatre regidors vinculats a Esquerra, l’alcalde, Josep Andreu, ha començat els contactes amb l’oposició per intentar formar una nova majoria. Amb els números a la mà, els quatre regidors de Junts per Montblanc a l’oposició sumarien majoria amb l’actual equip de govern de quatre, assegurant l’estabilitat del govern municipal.

Demà divendres faran la primera reunió. Junts no parla obertament d’entrar al govern, però assegura que estan disposats a fer un esforç i un sacrifici, però no un xec en blanc. El portaveu de Junts, Marc Vinya, assegura que “hi ha proposta que havíem fet que ara sembla que podrien tirar endavant, escoltarem les propostes de tothom”

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, explica que ara és el moment de negociar

A Junts no parlen de línies vermelles per començar a negociar, però sí que volen apostar per mesures més socials i això passa, asseguren, per baixar l’IBI. “Nosaltres ens vam oposar a la pujada d’impostos i vam una campanya en contra, serà un tema important a tractar per intentar revertir aquesta situació”, explica Vinya.

L’alcalde i el seu equip ja s’ha reunit en les últimes hores amb el PSC, que té un representant a la sala de plens. El vot dels socialistes no és determinant per formar una majoria de govern, però asseguren que estan disposats a formar-ne part i a treballar per Montblanc.

ÀUDIO: El representant del PSC a Montblanc, Juanma Cabello, parla de la importància de treballar per Montblanc

Després dels primers contactes, es preveuen més reunions en els propers dies per determinar com es pot garantir l’estabilitat al consistori montblanquí. Junts per Montblanc, que té la clau del govern, treballa amb tots els escenaris possibles, que són entrar el govern o seguir a l’oposició amb acords puntuals amb el govern.