El Monestir de Santes Creus acollirà aquest mes d’agost el Festival Jordi Savall. Una primera edició que s’encetarà amb cinc dies de música en un dels monuments més coneguts de la Ruta del Cister. Un fet paral·lel a la suspensió enguany del Festival de Música Antiga de Poblet, dirigit també pel mestre Savall.

El nou festival s’iniciarà el dimecres 11 d’agost i s’allargarà fins al diumenge 15 d’agost amb representacions d’Orpheus XXI, el Llibre Vermell de Montserrat, el Septet en mi bemoll major op.20 de Ludwig van Beethoven i obres de Schubert, Folías i Romanescas i Les Goüts Réunis, obres que es repartiran en les cinc jornades i que comptaran amb Jordi Savall com a director o intèrpret.

Dos anys sense festival al Monestir de Poblet

Fa anys que el Monestir de Poblet celebra el Festival de Música Antiga amb el mestre Jordi Savall com a protagonista. La pandèmia i la situació que viu el monestir han obligat a suspendre, per segon any consecutiu, les activitats programades. De forma paral·lela ha nascut al Monestir de Santes Creus, part de la Ruta de Cister, un nou festival amb característiques molt similars.

Des de l’organització del Festival de Poblet han explicat a l’EFMR que els dos monestirs tenen característiques diferents, ja que el de Santes Creus, a diferència del de Poblet, no està habitat i això facilita les mesures. De cara a l’any vinent des de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, encarregats dels concerts de Jordi Savall, confirmen que s’apostarà per una segona edició d’aquest nou format, però que no significa que no sigui compatible o es pugui fusionar amb el de Poblet.