El Club Atlètic Espluguí (CAE) recupera aquest any una de les curses més antigues de Catalunya, que va veure suspesa la seva 43a edició a causa de la pandèmia. La Cursa Atlètica de l’Espluga del 31 de juliol, amb un recorregut de 5 quilòmetres i un de 15, torna aquest any, però ho fa amb algunes modificacions per adaptar-se a les mesures sanitàries.

La sortida s’organitzarà en calaixos de 50 corredors, motiu pel qual se’ls demanarà amb antelació la seva marca estimada, per ubicar-los en un bloc concret. Tant la sortida com l’arribada a meta s’haurà de fer amb mascareta posada i el recorregut ha patit alguna modificació enguany per evitar el contacte entre corredors de forma enfrontada. D’aquesta manera es canviarà la baixada de l’Avinguda Catalunya pel carrer Lluís Catalunya i es pujarà per l’Avinguda Catalunya cap a la Font Baixa.

ÀUDIO: El president del Club Atlètic Espluguí, Marc Martí, explica els principals canvis

També s’ha limitat el nombre de corredors, que podran ser d’un màxim de 350 i serà necessària inscripció prèvia per poder-se adherir. En aquest mateix sentit el CAE fa un avís pels espluguins que habitualment s’apunten a última hora, ja que aquest any les inscripcions es tancaran abans del dia de la cursa. El preu de la inscripció és de 10 euros pels socis del CAE i de 17 euros per la resta de participants.

Pel que fa a l’entrega de premis també pateix diverses modificacions: Es premiarà amb 200, 150 i 100 els tres primers guanyadors de la categoria masculina i femenina de la cursa de 15 quilòmetres. Els tres guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres obtindran un trofeu i aquest any no se separarà per franges d’edat. També hi haurà un reconeixement per als primers a passar la meta del Club Atlètic Espluguí.

A més, si algú supera la marca més ràpida del recorregut de 15 quilòmetres, obtindrà un premi extra de 150 euros. Cal remarcar que en la categoria masculina aquest record el té Samuel Kimayo, des de l’any 1999, amb 46 minuts i 6 segons i Lídia Rodríguez en la categoria femenina amb 52 minuts i 16 segons, record aconseguit el 2012.