L’Ajuntament de Solivella renovarà la xarxa d’aigua potable a la part antiga del municipi, en concret una vintena de places i carrers, després de detectar que la xarxa d’aigua en baixa del municipi té canonades obsoletes fetes amb fibrociment, producte actualment prohibit, i diàmetres insuficients motiu pel qual es requereix la seva renovació. Aquestes obres modificaran més de 2 km de canonades.

De moment ja s’ha adjudicat el contracte per a executar la primera fase de les obres de renovació per gairebé 122 mil euros a la Sociedad General de Aguas de Barcelona. En aquesta primera fase la renovació de les canonades afectaran a set carrers de la part alta del municipi: Carrer de Sant Antoni i Pl. del Castell, carrer de Sant Ramon, carrer i plaça Sant Joan, carrer i plaça Major, plaça de les Gralles, plaça de la Diputació, C/ Mossèn Josep Maria Solanes i carrer de l’Abadia Vella. Aquesta primera fase es preveu que s’executi durant quatre mesos.

Per facilitar l’execució de la xarxa projectada, es preveu la instal·lació d’una xarxa provisional, que garanteixi l’abastament d’aigua als veïns metre s’executin les obres. El projecte també preveu executar les connexions a les escomeses existents en façana, així com l’execució d’escomeses i comptadors en façana, als habitatges on ara no en disposen. El que no es realitzarà serà l’enderroc i retirada de la xarxa existent, que quedarà soterrada sense ús, una vegada s’hagi instal·lat la nova.

Les obres es repartiran en diverses fases amb les quals s’acabarà substituint tota la xarxa d’aigua potable del municipi. Per la primera fase del projecte, que s’iniciarà aproximadament amb un mes, es compta amb les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i del Pla d’Acció Municipal (PAM).

ÀUDIO: L’alcalde de Solivella, Jaume Bergedà, destaca les diferents fases del projecte de substitució de la xarxa d’aigua potable

Canonades d’aigua que es renoveran (Font: Diputació de Tarragona)