El nombre de positius del brot detectat fa dues setmanes a Montblanc continua creixent i ja arriba als 171, amb un increment de 16 persones en només 24 hores. Entre els afectats també es troben unes 5 persones que havien estat vacunades i, en alguns casos, també presentaven antecedents d’haver passat la malaltia.

Aquesta situació està saturant l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc a causa del nombre de proves que s’han de gestionar per frenar els contagis. Un brot que arriba en període de vacances, quan part dels sanitaris amb els quals habitualment compta el centre no estan disponibles.

ÀUDIO: La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, destaca la situació que viu el centre

La directora de l’Àrea Bàsica de Salut, Laura Ruiz de Porras, ha explicat a l’EFMR que espera que el canvi de protocol per tractar els contactes estrets els ajudi a alleugerir la situació de pressió actual, ja que no es faran proves a les persones vacunades i asimptomàtiques i es redueix el seguiment als contagiats, així com la llista de contactes estrets.

ÀUDIO: La directora de l’Àrea Bàsica de Salut Montblanc destaca el canvi en el model de seguiment dels casos positius

El mòdul es va inaugurar fa un mes i està servint per derivar les proves PCR i els Tests d’Antígens fora del centre (Imatge: Cedida)

El nou mòdul, un punt clau per la detecció de casos

Actualment, el centre treballa per no haver d’anul·lar cites i altres proves que s’havien recuperat amb la millora de la situació pandèmica. En aquest sentit, el mòdul dedicat a visites relacionades amb la Covid-19, que es va estrenar a inicis de juny, està ajudant a evitar el contacte amb altres pacients i mantenir, en la mesura del possible, la resta de consultes actives.

La directora de l’ABS Montblanc destaca també que s’estan rebent poques vacunes a la comarca, ja que es prioritzen els centres de vacunació massiva i això provoca que els ciutadans s’hagin de desplaçar fins a altres punts, lluny de la Conca de Barberà.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras destaca la falta de vacunes a l’ABS Montblanc