Imatge de Ràdio Montblanc

Els 4 regidors i regidores d’Esquerra a l’Ajuntament de Montblanc han anunciat que deixen el govern. Una decisió que col·loca a Oriol Pallissó, Carme Pallàs, Judit Pere i Cesc Viñas a l’oposició i que es tradueix en un govern de minoria per l’alcalde Josep Andreu i els regidors Francesc Benet, Santi Porta i Núria Besora. D’aquesta manera, Andreu governarà amb quatre regidors, mentre que a la banda de l’oposició n’hi haurà 9, un fet que l’obligarà a arribar a acords de manera permanent.

ÀUDIO: El Portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallisó, anuncia la marxa a ‘oposició

Els regidors d’Esquerra asseguren que s’han trobat amb una paret a l’alcaldia i que no han pogut tirar endavant propostes que portaven al programa electoral. Creuen que el govern és insostenible. El seu portaveu, Oriol Pallissó, destaca que «hem intentat canviar les coses, però no hem pogut».

ÀUDIO: El Portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallisó, assegura que el govern és insostenible

Diuen que dels 84 projectes que preveien només n’han pogut executar 10 i asseguren que hi ha 5 projectes en què s’ha fet el contrari del que preveien. «No s’ha fet la piscina que es va prometre. També es va prometre baixar el deute i s’ha fet el contrari. Aquesta mateixa setmana s’ha signat un crèdit de mig milió d’euros per poder suportar la despesa corrent» ha assegurat Pallissó.

Expliquen també que volen fer una oposició ferma, defensant les propostes amb les quals es van presentar. Creuen que l’alcalde ha prioritzat el patrimoni davant de les persones i no s’han destinat recursos als més afectats per la pandèmia, entre altres.

Esquerra apostava per un grup propi dins del govern

Fa unes setmanes que Esquerra Republicana va iniciar els tràmits per demanar grup propi dins del govern i acabar amb la marca Agrupament Catalanista. Però el passat dimecres la votació per tirar endavant el tràmit va quedar estancada després que l’alcalde del municipi, Josep Andreu, desfés l’empat de vots a favor i en contra amb el seu vot de qualitat, decantant la balança cap a Agrupament.

Carme Pallàs, Judit Pere, Oriol Pallissó i Cesc Viñas han presentat la instància anunciant la seva renúncia a seguir al govern aquest mateix dimarts al matí. També han presentat un recurs de reposició contra la votació que al passat ple els va impedir crear grup propi d’ERC a l’Ajuntament.