Un vessament d’hidrocarbur al riu Segre ha deixat 25 municipis, majoritàriament del Segrià i les Garrigues, sense aigua potable. La fuita es va detectar diumenge al parc de la Mitjana de Lleida i es va decidir desviar la taca pel canal de Serós, d’aquesta manera l’hidrocarbur va quedar retingut al pantà d’Utxesa, on hi ha un embassament del qual capten aigua 25 municipis de la zona, entre els quals es troba Senan.

L’Ajuntament ha fet un tweet recomanant als seus veïns no utilitzar aigua de l’aixeta per consum en boca ni per cuinar. Així com omplir de nou les piscines i tancar les fonts públiques.

https://twitter.com/AjuntamentSenan/status/1412038949619617792

L’alerta, seguint les indicacions de l’Agència de Salut Pública, continua activa tot i que els resultats de les mostres realitzades el diumenge dia 4 han sortit correctes, però s’ha cregut convenient seguir amb aquesta recomanació que seguirà vigent en els propers dies, ja que la qualitat de l’aigua de la captació pot canviar.

També es faran analítiques exhaustives d’hidrocarburs a l’Estació de Tractament d’Aigua potable (ETAP) per controlar el nivell d’aquest compost. Ahir es van coordinar tasques amb ACA, Endesa, bombers i agents rurals per poder retenir el màxim volum d’aquest abocament.