A hores d’ara la línia del risc de rebrot a la Conca de Barberà és vertical. L’ascens exponencial de l’indicador ha portat la comarca a trencar rècords. Ara mateix, la Conca ja ha superat el risc de rebrot del mes de març que va arribar als 2.474 punts i aquest diumenge s’ha registrat el valor més alt des que va començar la pandèmia. El risc de rebrot se situa a 2.615 punts i la velocitat de transmissió a 4,86.

Aquest increment ha estat causat per l’augment dels casos positius a causa del brot entre joves a Montblanc que ja afecta a més d’un centenar de joves i que també ha afectat diverses poblacions de la comarca. En qüestió, la Conca ha passat dels 160 punts al 24 de juny als 2.600 aquest 30 de juny, últim dia en què el Departament de Salut té les dades actualitzades.

Això també ha portat al fet que, a hores d’ara, la Conca de Barberà sigui la primera comarca de Catalunya amb el risc de rebrot i la velocitat de transmissió més alts. A Montblanc, l’índex de creixement potencial també ha superat tots els màxims arribant als 4.000 punts de risc de rebrot.

Entre el 24 i el 30 de juny s’han registrat a la comarca 96 casos positius de covid-19. I a aquestes dades hi cal sumar els diversos positius ja confirmats dels següents dies. En aquest mateix període de temps s’han fet 198 PCR i 194 TA amb una taxa de positivitat del 24%. Les dades de Salut també ens mostren que la mitjana d’edat de tots els positius actualment és de 21 anys. El brot ha fet augmentar les dades de casos acumulats des de l’inici de la pandèmia, que ja són 1.557 a la comarca.