El brot que afecta joves de la Conca de Barberà, encara en fase de seguiment per part d’Epidemiologia, suma actualment unes 150 persones positives, després que s’hagin detectat 50 nous casos entre els contactes estrets durant aquest cap de setmana. Des del divendres 25 de juny que es va detectar el brot la comarca ja suma 150 positius i desenes de persones fent quarantena, majoritàriament de Montblanc, però també hi ha positius de l’Espluga de Francolí i de Sarral.

Els equips de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc continuen treballant en el cribratge dels contactes estrets que durant els pròxims dies continuaran amb desenes de proves PCR’s i TA, mentre que de moment l’estratègia per part d’Epidemiologia del Departament de Salut és identificar, confinar i fer seguiment de tots els contactes estrets per tallar la transmissió i aconseguir el control del brot.

ÀUDIO: La directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, parla de l’inici del brot

Segons apunta la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, no hi ha cap persona que presenti complicacions, ja que els joves positius d’entre 17 i 23 anys són asimptomàtic o presenten símptomes lleus. Des del CAP de Montblanc afirmen que és la variant Delta del virus, a causa de la rapidesa de contagi, tot i que el Departament de Salut encara no els hi ha confirmat.

ÀUDIO: Ruiz de Porras explica que és la variant Delta