El curs escolar ha arribat a la seva fi aquest mes de juny. Un cop acabada l’entrega de notes els centres es buiden d’alumnes durant dos mesos després d’un any totalment fora dels paràmetres de la normalitat. Amb la mascareta i els grups bombolla com a protagonistes, l’escola Martí Poch i l’escola Vedruna clouen un curs complicat amb bon gust de boca.

ÀUDIO: La directora de l’escola Marti Poch, Esther Anglès, destaca com ha sigut aquest curs

ÀUDIO: La directora de l’escola Vedruna, Teresa Roig, parla del curs 2020-2021

Tot i la dificultat del curs, els dos centres coincideixen a destacar la tasca d’alumnes, professors i pares per complir totes les mesures i protocols en cas de detectar-se un brot. En aquest sentit, l’escola Martí Poch va ser la primera de la comarca en confinar una aula a causa de la pandèmia el passat mes d’octubre. Una situació que va generar incertesa per la falta de protocol del moment, però que ha servit de guia per situacions similars. En general, el nombre de grups confinats a les dues escoles ha sigut molt baix i no ha obligat a tancar cap dels centres per complet.

ÀUDIO: Esther Anglès explica com es va viure la situació el mes d’octubre

El curs escolar acaba a l’Espluga de Francolí amb poca incidència del coronavirus a les aules (Imatge: Laia Molné)

L’afectació psicològica del confinament en els alumnes

Pel que fa als coneixements adquirits durant aquest curs, cal destacar que en quedaven d’endarrerits de l’any passat i ha sigut necessari recuperar part d’aquests continguts. Tot i això, els dos centres espluguins valoren que s’ha cobert la part més important de coneixements i que els alumnes de sisè han fet un esforç extra per finalitzar l’etapa amb totes les lliçons necessàries per començar l’institut.

Les competències s’han assolit de forma bastant similar a cursos anteriors, però aquest any les escoles s’han hagut d’enfrontar a la situació psicològica de la qual partien alguns alumnes després de mesos de confinaments que professors i professions han hagut de tractar, sobretot durant el primer trimestre.

ÀUDIO: Teresa Roig destaca la situació psicològica que ha causat el confinament en alguns alumnes

Les directores d’ambdós centres afirmen que ha sigut un curs intens però millor que l’anterior, on el confinament sobtat va obligar a suspendre les classes i adaptar-se a una realitat virtual que va dificulta la comunicació i els aprenentatges durant l’últim trimestre del curs.