El nombre de positius del brot detectat a Montblanc continua augmentant després de detectar-se el passat 25 de juny, superant ja els 52 casos entre un grup de joves de Montblanc i l’Espluga de Francolí amb edats majoritàriament compreses entre els 17 i 21 anys. En els darrers dies s’han fet més de 200 proves, entre PCR i test d’antígens.

De moment es desconeix la variant del virus que ha creat el brot, ja que s’estan realitzant tests ràpids i no permeten aquest tipus d’anàlisis, motiu pel qual es farà un estudi més exhaustiu per poder desvetllar de quina variant es tracta. En cas de detectar-se una nova variant del virus, els contactes dels positius hauran de fer quarantena tot i estar vacunats.

ÀUDIO: La directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruiz de Porras, explica la situació del brot

Amb aquestes xifres a la mà, l’Ajuntament de Montblanc ha escrit un tuit fent una “crida a la prudència”, demanant a la ciutadania que eviti trobades i interaccions que puguin propagar el virus. L’ens també ha recordat que tot i no ser obligatori dur mascareta en espais exteriors sí que s’ha de fer en recintes tancats i en espais sense suficient distància de seguretat.

La discoteca QueDeQue tancada pel brot

La discoteca QueDeQue, situada a Montblanc, ha confirmat en un comunicat que tanca les seves portes durant 15 dies després de detectar-se diversos positius entre el seu equip i els seus clients. D’aquesta manera el pub, que acaba de reobrir les seves portes després de 15 mesos tancat, suspèn els actes programats pel cap de setmana del 2 al 4 de juliol a l’espera d’una millor situació sanitària.