CIMALSA ha adjudicat la construcció d’una planta fotovoltaica a Montblanc que abastirà el futur polígon logístic. Ocuparà 33 hectàrees situades entre les vies de l’AVE i l’autopista AP-2 i generarà uns 20.000 megawatts d’electricitat cada any. Aquest parc solar estarà vinculat al balanç energètic del LOGIS, contribuint així a la creació d’un centre logístic energèticament autosostenible, juntament amb altres mesures previstes.

L’empresa pública de la Generalitat pretén que LOGIS Montblanc sigui un centre energèticament autosuficient i es converteixi en la primera central de l’Estat totalment sostenible. L’empresa Energies Renovables Terra Ferma serà l’encarregada de construir la planta fotovoltaica que podria entrar en servei d’aquí a dos anys, un cop es tramiti l’autorització administrativa de la Generalitat. El contracte s’ha adjudicat per uns 98.000 euros, amb IVA inclòs, amb una durada de 35 anys. 

Terrenys sobre els quals es construirà la planta fotovoltaica (dreta) al costat del centre LOGIS Montblanc (esquerra) / CIMALSA