La Flama del Canigó ha iniciat la revetlla de Sant Joan a l’Espluga de Francolí donant el tret de sortida a una tarda d’actes amb la tornada del seguici popular com a protagonista. El testimoni s’ha recollit entre Pontils i Artesa de Segre i el Club Atlètic Espluguí ha estat l’encarregat de portar la flama fins al peveter que ha estat encès pel Joan Cobo, un dels Joans més longeus del municipi.

L’acte ha continuat amb la lectura del manifest per part de les dones de la cultura popular espluguina i el repartiment de la flama de forma presencial als municipis de Prades, Montblanc, Sarral, Conesa, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort de Queralt, Solivella, Albi, Blancafort i Senan. Els municipis de Vinaixa, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet han escusat la seva presència a l’acte.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, remarca la importància d’aquest símbol

La Flama del Canigó ha arribat a l’Espluga per Sant Joan (Imatge: Laia Molné)

Una prova de cara a futurs actes

Un acte amb el qual s’ha donat el tret de sortida a una nit de Sant Joan encara marcada per les restriccions, però que ha servit com a prova pilot de cara a pròxims actes com la Festa Major. D’aquesta manera, es recupera de forma progressiva els actes culturals i festius de l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: El president dels diables de l’Espluga, Adrià Roca, veu aquest acte com una prova per pròximes activitats

Tant la rebuda de la flama, com la ballada del seguici popular i el concert de ‘La Oreja de Tiktok’ s’han celebrat a la plaça Montserrat Canals amb aforaments controlats i entrada prèvia, esgotant les 300 entrades disponibles.