L’Espluga de Francolí recuperarà aquest any una Festa Major amb tots els actes, inclosos els concerts de nit, que ja l’any passat es van veure suspesos a causa de la situació pandèmica. Aquest 2021 es podran celebrar totes les activitats previstes, tot i continuaran adaptant-se a la normativa vigent.

ÀUDIO: El regidor de Cultura, Enric Mercadé, destaca que tornen tots els actes de Festa Major

D’aquesta manera, tot i que encara s’està lluny de recuperar les festivitats d’abans de la pandèmia, ja es podran celebrar concerts de nit, que s’adaptaran als horaris marcats pel PROCICAT. Els grups programats pel 2020 i que finalment no van poder actuar seran els encarregats de fer-ho. Tal com va destacar el regidor de Cultura de l’Espluga, Enric Mercadé, a l’últim programa de l’Ajuntament a Casa, el municipi va ser dels pocs de tota Catalunya en pagar una part per avançat als grups, com a mesura d’ajuda a la cultura.

El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, ha concretat a l’Ajuntament a Casa que es recuperen tots els actes de festa major (Imatge: Pep Morató)

A més, també s’han previst dos models de Festa Major, per adaptar-se a les circumstàncies i s’ha augmentat el pressupost en seguretat, tanques i altres elements de protecció. D’aquesta manera es vol aconseguir una festivitat adaptada a la situació i que faci sentir segura a tota la població.

ÀUDIO: Enric Mercadé especifica que es vol adaptar la Festa Major per a tothom

De moment, ja s’ha presentat el cartell d’aquest any, que ret homenatge a l’il·lustrador espluguí Miquel Bultó i Just. La resta de la programació i actes preparats sortiran a la llum a inicis de juliol.