Després de 15 mesos sense activitat, el sector de l’oci nocturn torna a reactivar-se, però ho fa amb una proposta limitada, podent omplir el 50% de l’aforament, tancant a dos quarts de quatre i amb mascareta a la pista de ball. Per aquest motiu tot i que les sales de ball poden obrir des del dilluns, les dues discoteques de la Conca, el pub Xenon a l’Espluga i el QueDeQue a Montblanc, s’esperaran fins a la nit de Sant Joan per obrir les seves portes.

Ho faran amb un control estricte de l’aforament, reduït a la meitat, i registrant les dades de tots els visitants per poder fer un seguiment en cas de contagi. En tractar-se de locals amb aforament inferiors a 500 persones no serà necessari comprar l’entrada prèviament i es podrà fer el mateix dia a taquilla.

Per assegurar que es compleixen les noves mesures, les distàncies de seguretat i l’obligatorietat de dur la mascareta per ballar, ha estat necessari reforçar la seguretat dels locals, és el cas de la discoteca QueDeQue, que ha hagut de doblar el nombre de vigilants per assegurar que es compleixen en tot moment les mesures de seguretat.

ÀUDIO: El propietari de la discoteca QueDeQue, Xavi Sant Nicolas, destaca que han augmentat la vigilància al local

També ha estat necessari dur a terme algunes mesures per recuperar la normalitat després de 15 mesos. En el cas del QueDeQue obriran per primera vegada durant la temporada d’estiu per poder recuperar part de les pèrdues i la discoteca Xenon s’haurà d’adaptar a factors com la llum o el preu de la beguda que han pogut variar notablement aquests mesos.

ÀUDIO: El propietari del pub Xenon, Pedro Castro, parla del canvi de preus

D’aquesta manera, l’oci nocturn de la comarca començarà a veure la llum durant la revetlla de Sant Joan a quinze mesos de tancaments i restriccions.