Imatge de la Pastisseria Cobo

Les pastisseries de l’Espluga de Francolí ja es preparen per a la venda de coques de la revetlla de Sant Joan, una festivitat amb una previsió de vendes similars als anys anterior però poc clares, ja que dominen les comandes a última hora.

ÀUDIO: El propietari de la Pastisseria Cabal, Josep Maria Cabal, aposta per unes vendes similars a anys anteriors

L’any passat a causa de la Covid les comandes es van fer amb més antelació per la falta de mobilitat durant la pandèmia. Aquest any, però, el retorn a una certa normalitat fa que les demandes creixin a última hora, ja que molta gent planeja la Nit de Sant Joan amb poc temps de previsió i també s’espera que gràcies al pont augmenti el nombre de visitants al municipi de cara a Sant Joan.

ÀUDIO: El propietari de la Pastisseria Farré Gamell, Jordi Farré, destaca el canvi de tendència en comparació el 2020

Encàrrecs a última hora

D’aquesta manera els pastissers de l’Espluga esperen que durant aquest dimarts es facin gran part de les comandes d’un producte que, al no dur conservants, s’ha de produir per consumir el mateix dia, motiu que fa oscil·lar tant la venda de coques.

ÀUDIO: El propietari de la pastisseria Ferrer, David Ferrer, assegura que les coques de Sant Joan s’han de preparar poques hores abans de la seva venda

Les coques que més sortida tenen per Sant Joan són les tradicionals com la de fruita i crema, però també aquelles que porten xocolata o nata a l’interior estan pujant en vendes l’últim any. A més, la Coca de Llardons s’està convertint en una de les més demandades, i en el cas concret de la pastisseria Cobo esperen augmentar les vendes d’aquest producte després d’haver guanyat el premi a la Millor Coca de Llardons de Catalunya.

ÀUDIO: El propietari de la pastisseria Cobo, David Cobo, destaca l’auge de vendes de la coca de llardons