Aquest dissabte, 19 de juny, ha quedat constituïda la junta territorial d’Òmnium Conca de Barberà i la Baixa Segarra. En una assemblea celebrada a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc, la candidatura encapçalada per Núria Griso ha obtingut un ampli suport per formar la junta territorial d’Òmnium Conca de Barberà.

En un acte amb la presència del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s’ha repassat la feina feta fins ara per part de la junta gestora i s’ha presentat el pla de treball i el pressupost de la nova junta per aquest any 2021, que també ha quedat per majoria. En l’acte també hi ha participat l’espluguina Anna Amigó que ha representat diverses peces amb l’arpa.

Així doncs, l’actual Junta queda formada per les següents persones: la presidència, Núria Griso Roca; la vicepresidència, Laia Torres Garrell; secretaria, Fina Borràs Ramon; la tresoreria: Salvador Casellas Gasso; i vocalies: Àlex Rebollo Sánchez, Oriol Llordés Baliu, Ester Anglès, Clara Serra Cartanyà, Diego Molina Burch, Joaquim Queralt Basterra, Josep Maria Sans Travé.

Junta elegida de la conca de Barberà i Baixa Segarra més el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri (Imatge: Pep Morató)

Actualment l’entitat té vora 800 socis de la Conca de Barberà. Amb la junta territorial d’Òmnium Conca de Barberà i la Baixa Segarra creada oficialment es podran realitzar tota mena d’actes culturals, tal com explicava la presidenta, Núria Griso, en declaracions a l’EFMR. De fet Griso parlava que durant tot aquest temps des de la Junta Gestora s’ha treballat indispensablement, el problema només ha estat la pandèmia que ha fet allargar aquest acte de constitució.

ÀUDIO: Núria Griso, presidenta d’Òmnium Conca i Baixa Segarra, parla sobre la nova junta que uneix la Baixa Segarra i la Conca estricta

ÀUDIO: Griso explica que l’acte d’avui és el resultat de la feina de la junta gestora

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha fet referència en la importància de tenir seus territorials repartides arreu de territori per tal de poder desenvolupar els projectes. Per altra banda Mauri ha parlat dels indults on també ha definit l’acte de Pedro Sánchez a Liceu com a propaganda electoral.

ÀUDIO: El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, parla sobre la importància de la creació d’aquesta nova junta

ÀUDIO: El vicepresident explica que el govern espanyol ha jugat amb els indults

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ