Una passejada de 12 quilòmetres enogastrònomica per la Vall del Corb, aquesta és la premissa amb la qual el TrosFood torna un any més, el 26 de juny, aquesta vegada amb Passanant com a municipi protagonista. Aquesta és una iniciativa amb la qual es vol ol donar a conèixer els paisatges del riu Corb, entre Santa Coloma de Queralt i Bellpuig, a través dels productes  agroalimentaris que s’hi elaboren.  

La ruta tindrà un total de set parades distribuïdes pels afores de Passanant, entre camins i corriols. En cada una d’aquestes parades es trobaran per degustar els platets que els restauradors de la zona han elaborat amb els productes agroalimentaris de productors locals, cada un amb un maridatge amb licors, cerveses o vins també procedents de producció local.  

El menú que es podrà degustar a les set parades serà el següent:

  • Parada 1: Pans, olis i embotits. Maridatge: Cervesa artesana. 
  • Parada 2: Coca de carabassó amb “brevas”. Maridatge: Vermut artesà. 
  • Parada 3: Sopa freda de remolatxa i maduixes. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres). 
  • Parada 4: Trinxat amb cansalada i botifarra negra. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres). 
  • Parada 5: Escabetx de conill. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
  • Parada 6: Pastís de poma. Maridatge: Escumosos de la Vall del Corb. 
  • Parada 7: Galetes i xarrup. 

Tot i que l’activitat es realitza íntegrament a l’aire lliure, aquest any s’implementen mesures de seguretat i distanciament en prevenció de la Covid-19, com sortides esglaonades en 6 franges diferents de les 11 del matí a les 2 del migdia i l’ús obligatori de mascareta durant el recorregut. L’activitat té un preu de 40 euros per persona i les inscripcions ja estan obertes a http://www.inscripcions.cat/trosfoodvalldelcorb2021 i el termini finalitza el 20 de juny de 2021.