La Lliga contra el Càncer torna a una certa activitat amb el ‘Relleu Solidari’, una iniciativa per tota la demarcació de Tarragona on cada comarca participa amb activitats diferents per donar visibilitat a la Lliga i demanar donacions per la causa. Aquests relleus començaran a la Conca de Barberà aquest cap de setmana i s’allargaran fins a finals de juliol, on clouran a les Terres de l’Ebre.

En concret, les activitats començaran dissabte 19 de juny a Santa Coloma de Queralt amb una Caminada popular a les 10 del matí, seguit de Sarral a les 11 amb una Pedalada i de Solivella a les 12 amb una nova caminada, al mateix municipi continuaran les activitats a les 6 de la tarda amb una sessió de cinema i el dia es clourà a Montblanc amb una xocolatada a les 7 de la tarda a Sant Francesc. Diumenge es faran les últimes activitats a l’Espluga de Francolí amb una caminada solidària que sortirà a les 9 del matí de la plaça del Casal fins al parc del Garber i a les 11 amb una vermutada a Vimbodí. Després el relleu se cedirà a una altra comarca.

En el cas de la caminada de l’Espluga, per participar-hi és necessari apropar-se fina la Floristeria Civiflor. La inscripció té un cost de 5 euros i al moment de fer-la s’entregarà una polsera solidària que s’haurà de portar el dia de la caminada. Les polseres es poden comprar per 5 euros tot i no participar en la caminada per tal de col·laborar amb la Lliga contra el Càncer.

La delegada de la Lliga contra el Càncer a l’Espluga de Francolí, Rosa Maria de la Morena i la regidora d’Acció Social de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia (Imatge: Laia Molné)

Una activitat de retorn a la normalitat

La caminada de l’Espluga de Francolí es farà en grup o de forma escalonada depenen de la participació, un concepte que havia desaparegut durant l’últim any a causa de la situació de pandèmia. Des de la regidoria d’Acció Social de l’Espluga de Francolí ho veuen com un bon senyal i un indici de retorn a una certa normalitat. Per això s’ha apostat a poder fer la caminada en grup mantenint totes les mesures de seguretat.

ÀUDIO: La regidora d’Acció Social de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, explica la importància de tornar a una certa normalitat

Des de la Lliga contra el Càncer també aposten per la necessitat de tornar a fer activitats presencials, després d’un any complicat per la fundació, ja que la Covid ha eclipsat les proves mèdiques d’altres malalties, però també s’ha traduït en una por per fer activitats presencials i recuperar el ritme de vida anterior a la pandèmia.

ÀUDIO: La delegada de la Lliga contra el Càncer a l’Espluga de Francolí, Maria Rosa de la Morena, destaca la importància d’aquest tipus d’activitats