Les últimes setmanes han estat relativament tranquil·les quant a casos positius de Covid-19 a la Conca de Barberà. La situació ha canviat i la xifra de contagis ha anat més a l’alça durant l’última setmana, amb 12 nous positius en només set dies, en comparació dels 7 de la setmana anterior o de només un ara fa dues setmanes.

Actualment el risc de rebrot a la comarca és de 301 punts, un augment 191 punts en 7 dies. També s’ha disparat considerablement la velocitat de propagació del virus, a 3,06, sent la velocitat més alta de tot Catalunya. Durant la darrera setmana s’han fet 170 proves PCR i 74 Test d’Antígens.

Majoritàriament els casos provenen de l’Espluga de Francolí que durant els últims dies ha registrat un augment de casos, el risc de rebrot al municipi espluguí és de 545 i una velocitat de reproducció del virus de 2 punts. Els altres municipis que estan en risc de rebrot alt són Santa Coloma de Queralt amb 125 punts i Pira amb 183 punts.

La vacunació a molt bon ritme

Més d’un quart de la població de la Conca de Barberà ja té la pauta completa de vacunació contra la Covid-19., concretament el 33% dels majors de 16 anys i el 28 de la població en general de la comarca. En la franja dels adults, la meitat dels conquencs ja ha rebut, com a mínim, una primera dosi amb un 52%. En xifres absolutes, tenen la pauta completa 5.586.