Els barracons escolars instal·lats fa més d’una dècada a l’Escola Sagrat Cor de Solivella desapareixeran finalment i se substituiran per edificis de nova construcció tal com ja vam avançar a l’EFMR. Es tracta d’una actuació que és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Solivella, que es va signar el novembre del 2020, per a l’execució de les obres d’ampliació de dues aules d’aquest centre educatiu, amb una aportació de 75.000 euros per cadascuna de les parts.

El Departament i l’Ajuntament han cercat els diners a diferents administracions per arribar a la totalitat de més de 260.000 € que costarà l’obra final. L’Ajuntament ha gestionat i està executant aquestes obres, que han començat el passat mes de maig. L’ampliació ha permès la retirada del mòdul que es va instal·lar el 2007. El director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, va visitar aquest dijous les obres d’ampliació de l’Escola ZER Conca de Barberà, acompanyat de l’alcalde de la població, Jaume Bergadà, entre d’altres. Segarra ha fet valdre el fet que «les diferents administracions puguem treballar plegats per fer construccions» i ha agraït «l’esforç de l’Ajuntament» per dur a terme aquesta obra.

Durant la visita al centre, el director general de Centres Públics també ha fet una valoració positiva d’aquest curs 2020-2021. Ha volgut «agrair a tota la comunitat educativa, començant pels equips directius, famílies i sobretot pels alumnes, perquè han contribuït al fet que les escoles estiguin obertes i siguin segures. Sense aquesta complicitat, no hagués estat possible». Ha afegit que «podem constatar que l’escola de Solivella no ha tingut cap cas positiu en tot l’any». Jean Marc-Segarra també ha reivindicat el paper de l’escola rural: «És per això que he fet aquesta primera visita oficial a Solivella com a director general, hem de trobar un equilibri entre les grans ciutats i aquestes poblacions més petites».