L’Espluga de Francolí viurà de nou una revetlla de Sant Joan on l’arribada de la Flama del Canigó, el foc i l’actuació dels grups de cultura popular en seran els protagonistes. Una nova edició que estarà marcada per les limitacions en les activitats culturals provocades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Els actes començaran a 2/4 de 7 de la tarda amb l’arribada de la Flama del Canigó pels carrers de l’Espluga de la mà del Club Atlètic Espluguí, qui tradicionalment, des de fa 25 anys porta aquest testimoni des d’arreu del principat. El recorregut acabarà a la Plaça Montserrat Canals, epicentre dels actes públics d’aquesta edició de la Revetlla de Sant Joan.

Més d’una desena de municipis recolliran presencialment la flama a la població, un acte que compta amb el suport d’Òmnium Cultural de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. Un dels actes que reprenen aquest any és l’actuació de les entitats de Cultura Popular Espluguina, que després de gairebé un any tornaran a actuar, però aquest cop de forma estàtica tal com indica la normativa actual.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de Cultura, Festes i Comerç. esmenta que enguany seran més els municipis que vindran a buscar la flama

L’acte acabarà amb un concert de versions acústic de la mà de “La Oreja de Tiktok”, grup format per Jordi Busquets, bateria d’Itaca Band, i Sergi Bagó, cantant de l’orquestra de versions Banda Neón.

Tothom que vulgui assistir a l’acte haurà de reservar entrada prèvia, a través de la plataforma Entràpolis a l’enllaç o efectuar la reserva presencialment a l’Oficina de Turisme, a partir de divendres dia 11 de juny. A més als actes caldrà respectar les mesures generals de prevenció davant la Covid-19. Seguint en tot moment les indicacions de seguretat de l’espai.

ÀUDIO: Adrià Roca, president dels Diables de l’Espluga, parla sobre la normativa vigent

Cartell de la revetlla de Sant Joan 2021 (Imatge: Pep Morató)

Iniciativa “Il·luminem l’Espluga”

La regidoria de comerç de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i els Diables de l’Espluga, segueixen apostant per la iniciativa de dinamització comercial i festiva d’“Il·luminem l’Espluga”. Una campanya amb què es repartiran més de mil bengales a forns i pastisseries de la població, amb la compra de Coques de Sant Joan i fins a esgotar existències, a diferència de l’any passat, enguany no n’hi haurà a l’Oficina de Turisme. Aquesta és una proposta que pretén apropar la Revetlla a les llars espluguines i que, després de tres coets d’avís, a les 11 de la nit il·luminarà els carrers de l’Espluga.

ÀUDIO: David Cobo, pastisser de l’Espluga, parla sobre aquesta iniciativa

ÀUDIO: Mercadé manifesta que enguany també han apostat per les pastisseries i les bengales

Tres cartells de focs i manifest

Passades les 11 de la nit, començaran tres castells de focs, repetint el format de l’any passat per fer-lo visible des de tots els punts del municipi. S’anima a tota la població a sortir als balcons i terrats per gaudir-ne. Evitant aglomeracions en espais públics. A continuació, es realitzarà la lectura del Manifest de la Revetlla de Sant Joan a través del sistema de veu pública i des del 107.4 de l’Espluga FM Ràdio. Per acabar, hi haurà música de revetlla a través de les ones de l’Espluga FM Ràdio, gràcies a la col·laboració de l’emissora municipal.

ÀUDIO: Roca explica la repetició del format dels tres castells de focs

Tres castells de focs de l’any 2020 (Imatge: Pep Morató)