L’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí s’ha convertit en un museu. Totes les parets del centre s’han omplert de recreacions d’obres de Maties Palau Ferré que els mateixos alumnes han realitzat en un projecte interdisciplinari artístic amb professorat. Durant tres dies l’escola ha obert les portes per tal que la comunitat educativa pogués visitar l’exposició que els alumnes des de P3 fins a 6è han realitzat tot recordant l’any Palau Ferré.

Des de l’Escola Martí Poch s’estan plantejant ampliar els dies que es pot visitar l’exposició després de la bona rebuda que ha tingut per part de pares i mares dels alumnes i també de la comunitat educativa. De fet s’estan plantejant d’obrir-la durant unes hores durant aquest cap de setmana. Cada any l’escola de l’Espluga dedica el projecte interdisciplinari que realitza durant tot el curs a un artista, és per això que des de la direcció del centre es va pensar que enguany es podria dedicar al pintor de la Conca de Barberà.

Any Palau Ferré a l’Escola Martí Poch (Imatge: Pep Morató)

Durant tot l’any l’escola ha estat treballant sobre qui fou un pintor, escultor i ceramista de Montblanc, és per això que pels passadissos del centre es poden trobar tota mena de recreacions des d’escultures de fang fins a pintures amb diferents tècniques. La directora de l’escola Martí Poch, Ester Anglès, explica que “hem treballat a Palau Ferré des de tots els àmbits, des de l’artístic amb color i figures, però també la seva part humana, ja que ell estava molt vinculat amb ONG. A més a més, hem treballat la llengua amb poesia, auques, biografia en català, en castellà i en angles”.

ÀUDIO: La directora de l’escola Martí Poch, Ester Anglès, parla sobre l’exposició

Palau Ferré fou un pintor que va cremar totes les obres que creava com a mesura de protesta, un fet que els alumnes del centre desconeixien i els impactava, Anglès s’hi referia així: “el tema que ell cremava quadres això pels nens va ser molt impactant, pensaven deu ser una persona dolenta, un fet que han pogut interpretar els alumnes i conèixer el perquè”.

ÀUDIO: La directora parla sobre que deien els alumnes

A més a més, durant tot l’any l’escola ha comptat amb la col·laboració de familiars de Palau Ferré que han ensenyat originals als més de 170 alumnes de l’escola pública de l’Espluga.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ