L’Associació de la Festa del Trepat ha decidit canviar els carrers estrets de Barberà de la Conca per eres i corrals que estan situats a l’aire lliure i al voltant del municipi de la Conca de Barberà. Aquesta és la fórmula que l’associació ha trobat per poder celebrar l’onzena edició de la Festa del Trepat seguint les normes de seguretat imposades per la Covid-19.

El president de l’Associació de la Festa del Trepat, Jordi Ribas, en declaracions a l’EFMR, va explicar que aquest canvi d’ubicació és la principal novetat d’enguany. Ribas explicava que “teníem clar que volíem fer la Festa del Trepat, però el que també teníem clar és que no la podíem fer dins del nucli urbà, ja que Barberà té uns carrers molt estrets“. La idea que ha tingut la mateixa organització ha estat traslladar la festa a un “barri molt bonic d’antigues eres, corrals i màquines al nord del poble“, afegia Ribas.

ÀUDIO: Jordi Ribas, president de l’Associació de la Festa del Trepat, explica el canvi d’ubicació

Les dates triades per enguany són el 18 i 19 de juny, recuperant en aquesta 11a edició moltes de les activitats que no s’havien pogut celebrar per la pandèmia. Una vintena de cellers participaran en aquesta edició en què ja hi ha 15 artistes confirmats.

PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA DEL TREPAT 2021

Divendres 18 de juny

  • 12:00 Jornada tècnica a càrrec del Sr. Jordi Querol, sota el títol:

“Viticultura biodinàmica: les bases de l’agricultura precursora de l’ecologia”

Col·labora Conca Activa i Carlania Celler – Lloc: Celler de Viveristes – Barberà de la Conca – Aforament limitat, reserveu plaça trucant al 977 861 338 – Acte exclusivament obert a professionals i a socis de l’Associació Festa del Trepat

  • 18:00 Show-cooking: cuinem i bevem amb Trepat

Elaboració d’un plat a càrrec del restaurant Els ceps de Vilanova de Prades i maridat amb Sanstravé de Solivella – Organitza l’Associació d’empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades – Lloc: La Societat – Barberà de la Conca – Aforament limitat, reserveu plaça trucant al 977 887 010 – Acte obert a socis de l’entitat organitzadora i de l’Associació Festa del Trepat

  • 20:00 Presentació de la 11ª FESTA DEL TREPAT

L’acte coincidirà amb la inauguració del monument “Premsa romana” a càrrec del Dr. Jordi López Vilar, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Assistirà a l’Acte  Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca, Ricard Sebastià, president de la D.O. Conca de Barberà i Jordi Ribas, president de l’Associació Festa del Trepat. Seguidament i acompanyat d’una copa de Trepat Portell, podrem escoltar els poemes a càrrec de Judit Queralt i Pau Civit, d’Escarritx Literari. – Lloc: el Tambor – Barberà de la Conca

Dissabte 19 de juny

  • 9:00 – 11:00 h. Esmorzar popular

Organitza cooperativa Agrícola de Barberà – Lloc: plaça de la Cooperativa – Preu: 5 €, venda a l’Agrobotiga

III trobada de tractors – Organitza Motor Classic Barberà

  • 11:00 – 13:00 h. Visita a les vinyes de trepat.

Activitat a càrrec de Succès Vinícola – Sortida de la plaça de la Cooperativa. – Preu: 5 € – Necessari inscripció previa aquí

  • 18:00. Obertura de la mostra Vi + Art = Trepat a càrrec de Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca i altres autoritats.

Lloc: Camí dels Pontarrons – Barberà de la Conca

18:00 – 23:00 h. Mostra Vi + Art a diferents eres i pallisses

Lloc: Les Eres – Barberà de la Conca – 18:30. Berenar popular de pa amb vi i sucre

Lloc: Era infantil – 19:00 – 21:00 h. Activitats per nens – Organitzat per l’Ampa Barberà de la Conca i Cap-i-cua amb la cola·laboració de Mònica Oset

19:00 – Actuació musical a càrrec del guitarrista Josep Calbet (escenari I) – A Continuació – Exhibició de l’internacional coreògraf de Country-LineDance Javier Rodríguez amb la col·laboració de JStars ¬ Divine Boots (escenari I)

20:30 – DJ Ruben Skokiaan (escenari II)

21:30 – Actuació del grup musical Desenchufados (escenari II)

23:00 Trepat de nit

  • Actuació DJ Frank Barb – Rock&Tech (escenari II)

ENTREVISTA A JORDI RIBAS, PRESIDENT DE L’ASSOACIÓ DEL TREPAT