El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha detectat un increment dels abocaments descontrolats en les àrees d’emergència de residus. Per aquest motiu, ha advertit que a partir d’ara alguns veïns podran ser sancionats als municipis de la comarca on es fa el servei porta a porta.

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, que gestiona el servei, juntament amb els ajuntaments dels municipis on es fa la recollida porta a porta, estan treballant per impulsar mesures correctives i establir mesures sancionadores a aquelles persones que donen un mal ús d’aquest espai.

Durant les darreres setmanes, s’ha detectat un mal ús de les àrees d’emergència amb un augment d’actituds incíviques, deixant les bosses de brossa fora dels contenidors. Aquesta situació, no només suposa una major despesa en la neteja d’aquests punts, sinó també un focus de problemes d’higiene i molèsties per als veïns.

A més, aquests punts són per ús exclusiu dels veïns del municipi i no el poden utilitzar les indústries. També està prohibit dipositar les deixalles barrejades, dins de contenidors que no corresponguin o fora d’aquests, ja que això malmet la tasca dels veïns i de les veïnes que han separat correctament. Tampoc s’hi poden deixar mobles, runa, residus especials o cap altre residu no permès. Aquests residus s’han de dur a la deixalleria.

Una de les àrees d’emergència de residus amb abocaments descontrolats (Imatge: Consell Comarcal Conca)

1 COMENTARI

  1. Quan es va iniciar el porta a porta, ens varen dir que si feïem bé la separació de residus en el cubells, i treure cada cubell quan toca pagaríem menys pel servei de recollida de brossa.
    Aquest any han apujat el rebut de la brossa 30 euros. I tothom paga igual, ho faci bé o faci la potinejada al servei d’emergència.
    Alguns dels veïns de la meva zona que al principi treien i recollien els cubells cada dia que tocava, ara veig que carreguen la brossa al cotxe quan els va bé. Que en fan després? ells sabran.
    Però la solució crec que no passa per sancionar i apujar rebuts, si no per premiar als que ho fem bé. I també per establir bonificacions socials per a un servei que a la Conca ja resulta més car que per exemple el subministrament d’aigua.

Comments are closed.