El Govern ha nomenat aquest dimarts Maria Assumpta Farran directora general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera. La nova consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, ha anunciat qui serà l’encarregada de dirigir la política energètica durant els pròxims anys. Farran no és desconeguda per al sector, a més a més, ja havia estat a la primera línia política catalana.

Assumpta Farran es considera espluguina de fora vila, ja que és nascuda a Barcelona però amb pare, mare i padrins de l’Espluga. És llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, amb formació en modelització atmosfèrica per la Universitat Politècnica de Catalunya, i en química de l’atmosfera per la UNED. Màster en medi ambient i energia per l’Institut Català de Tecnologia (ICT) en el marc del programa del Fons Social Europeu. També ha cursat formació en lideratge públic per l’IESE, i en col·laboració publicoprivada per ESADE.

És membre del Consell Executiu de la Fundación Renovables, vocal del Consell Acadèmic de l’Associació Empresarial per a l’Impuls del vehicle elèctric AEDIVE i membre del Consell Rector de la cooperativa energètica ciutadana ‘Som Energia’, entre altres. També ha estat directora general de Qualitat Ambiental (2011-2016), i directora de l’Institut Català d’Energia (2016 i 2018).

L’Ajuntament a Casa: debat sobre les energies renovables

En el programa de l’Ajuntament a Casa de l’EFMR amb el format de debat monogràfic es va parlar de la implantació de les energies renovables a la Conca de Barberà. Entre els convidats hi havia Assumpta Farran, membre del consell rector de Som Energia, i Jaume Morrón, gerent d’Eolicat.

Debat monogràfic a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR (Foto: Gerard Bosch)