Càritas Montblanc ha fet balanç de la seva activitat durant el 2020, un any especialment complicat per les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Durant el 2020 ha augmentat el nombre de famílies que ha necessitat ajuda de Càritas per fer front a despeses bàsiques d’higiene, alimentació i habitatge. Han estat unes 68 famílies de mitjana al mes, amb 33 noves famílies que mai abans havien requerit ajuda a Càritas i que a causa de la crisi de la Covid-19 ho han necessitat. També durant el 2020 s’ha ajudat a 12 persones sense sostre.

D’altra banda, el servei de distribució d’aliments, que ara s’ha ubicat a la caseta de Càritas al pla de Snta Bàrbara, a tocar del Foradot, ha atès durant el 2020 a 102 famílies, el que suposa un total de 266 persones. Mossèn Simó Gras, plebà de Montblanc, destaca que “a la plaça de Catalunya estàvem de lloguer, i ara estem a la seu que ens va cedir l’Ajuntament al pla de Santa Bàrbara. Li hem fet un rentat de cara amb l’ajuda de l’Ajuntament per convertir-la en la seu de Càritas Montblanc, dignificant l’espai”. El plebà assegura també que “Càritas vam ser dels primers en respondre a les necessitats de la gent durant la pandèmia”.

ÀUDIO: Simó Gras, plebà de Montblanc

ÀUDIO: Gras parla del nou local de Càritas

Pel que fa al balanç econòmic, Càritas ha recaptat durant el 2020 un total de 24.000 euros, gràcies a ajudes i donatius, així com de les quotes dels socis. D’aquests, més de 14.000 s’han destinat al servei de distribució d’aliments. L’exercici, però, es va acabar amb 4.000 euros de saldo, i això permetrà seguir ajudant a les persones més necessitades. “Aquests diners ens permetran ajudar en casos d’emergència, fet que preveiem que encara passi durant el 2021”, explica Montserrat Palau, responsable de Càritas Montblanc.

ÀUDIO: Montserrat Palau, responsable de Càritas Montblanc

Càritas també ha estrenat el Punt d’Oritenció Telemàtica on ajuda a fer tràmits on-line a les persones que ho necessiten. El servei s’ofereix cada dimecres de 10 a 12.