La Cultural Jordi Francolí ha presentat la programació i actuacions de la segona edició especial del festival d’estiu El Riubombori. El pròxim dissabte 3 de juliol els espais exteriors del Museu de la Vida Rural de l’Espluga tornaran a acollir l’onzena edició del Festival Riubombori. Sense perdre la seva essència activista i d’apropament cultural, els espectadors podran gaudir de llançaments discogràfics del país, així com d’una acurada selecció de breus peces audiovisuals que es projectaran entre actuacions.

La sessió de música a la fresca l’encetarà La Nena Samsó. Tot seguit es podrà gaudir de El Pèsol Feréstec, qui l’any 2019 va llençar l’EP de sis cançons L’exemple dels ocells, un repertori que segueix la línia poètica de banda barcelonina. Joan Colomo encapçala el cartell del Riubombori 2021 presentant el seu darrer Disc Trist. El músic de Sant Celoni arrossega una llarga trajectòria, involucrat en diversos projectes i bandes, però des del 2009 se’l coneix per la seva carrera en solitari.

La nit la tancaran els punxadiscos Etzsche SanVinilo. El primer, provinent de les Borges Blanques i establert a Cambrils, oferirà una excel·lent selecció de música ballable. SanVinilo, nascut a l’Espluga de Francolí, portarà els millors vinils de rock, funk, soul, p op, surf, swing i grans hits de la música de ball.

Presentació del cartell del Riubombori 2021 (Imatge: Pep Morató)

En l’edició d’enguany del Riubombori, el Museu de la Vida Rural no només proporciona un entorn acollidor per als assistents, artistes i organitzadors, sinó que també obra les seves portes al públic durant el festival. Durant la vetllada també es podrà gaudir d’una selecció de cerveses artesanals, vins del territori i altres begudes a la barra de l’entitat. També es comptarà amb la presència d’un foodtruck amb productes de Km0.

ÀUDIO: Jaume Ballesté, president de La Cultural Jordi Francolí, explica per què tornen al MVR

El Riubombori serà d’entrada gratuïta, com és habitual, però enguany s’inclou la possibilitat de fer una donació per tal d’assegurar la continuïtat del festival. Serà necessari inscriure’s abans mitjançant Eventbrite o contactant directament amb La Cultural Jordi Francolí. Aquesta és una mesura necessària per controlar l’aforament i garantir la seguretat sanitària de l’esdeveniment.

ÀUDIO: Ballesté parla sobre la possibilitat de fer una donació per tal d’assegurar la continuïtat del festival

ÀUDIO: El president de l’entitat explica la gent que esperen que vinguin

Imatge gràfica interna

Coincidint amb l’anunci de la programació que configura el cartell del Riubombori 2021, La Cultural Jordi Francolí també ha presentat la imatge gràfica de l’edició. El cartell, que s’ha treballat de forma interna, juga amb el collage i les textures, amb la intenció d’evocar les ganes d’esbargiment i el record en l’imaginari popular de les festes prepandèmia.

ÀUDIO: Marina Troyano, tresorera de l’entitat, la imatge gràfica d’enguany

Presentació del cartell del Riubombori 2021 (Imatge: Pep Morató)