El dissabte dia 29 de maig els infants i joves de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell van celebrar el 45è aniversari de l’entitat pujant a la Roca Ponent del barranc de Castellfollit. L’objectiu era restituir l’element identificatiu d’aquesta formació geològica després que fa poc més d’un any va desaparèixer la creu de ferro que hi havia col·locada. En aquest cas s’ha optat per una escultura de ferro córtex amb el nom de la Roca i el símbol de l’escoltisme.

Símbol de la Roca de Ponent (Imatge: Cedida)

Enmig de les restriccions derivades de la pandèmia global, que afecten a l’associacionisme en el lleure, els i les caps de l’Estornell van decidir organitzar una celebració del 45è adaptada. No van poder participar-hi famílies ni exmembres de l’entitat però sí que es va fer una jornada de celebració amb tots els infants i joves. La jornada va començar a les 10 del matí quan esglaonadament anaven arribant els grups als diferents punt d’inici de les rutes. Des del camí de l’Argentada, la creu de Castellfollit o l’Ermita de la Santíssima Trinitat els petits grups de 10, número marcat per la Generalitat, van anar enfilant les costes de les valls del bosc de Poblet per arribar al Filó de l’Atrevida.

Cadascú va portar alguna part imprescindible per a la col·locació del cartell de ferro que pretendrà des d’ara marcar el nom de la Roca de Ponent, un dels elements geològics singulars de la vall de Castellfollit que des de la desaparició de la creu s’havia quedat sense identificador al seu cim. Tots els participants van escriure una cinta amb un record de la seva vida al Cau que van col·locar al cartell. Un cop es van haver ajuntat totes les cintes les branques més grans van pujar a peu i després col·locar l’escultura a la Roca Ponent tot deixant petjada de l’Estornell i els seus 45 anys en un dels llocs més identificatius del Paratge Natural de Poblet.

Havent acabat la feina de col·locació totes les branques van anar baixant fins al seu punt de recollida. Les caps valoren molt positivament la celebració de l’aniversari ja que tot i les restriccions que hem patit durant tot el curs es va poder celebrar d’una forma molt especial.