El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí continua ampliant la seva col·lecció. Aquest dilluns l’equip de muntatge i manteniment s’ha desplaçat fins a Senan per transportar un carro de pagès en molt bon estat de Cal Salvador i el conjunt de material agrari del seu propietari, que va morir fa 2 anys als 104 anys.

Els estris han estat donats per part de la família per retornar-los a l’Espluga, on va ser fabricat fa dècades al taller de Cal Carreteret i passar a formar part del Pessebre Vivent del municipi representat una escena agrícola.

Aquest carro era utilitzat per baixar des de Senan fins a l’Espluga i al seu interior el propietari portava productes per vendre al mercat. El carro està matriculat amb la llicència 47 de l’Ajuntament de Senan i té l’última autorització agrícola de l’any 1968, si bé podria datar de poc després de la Guerra Civil.

El trasllat va fer-se amb la col·laboració dels voluntaris de l’entitat, de l’Ajuntament de l’Espluga i la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. L’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga ha rebut, en els últims anys, diverses cessions i donacions d’objectes i records procedents de cases antigues que inicien una nova etapa, però que les seves famílies no volen que caiguin en l’oblit.