Empreses i entitats de tota la comarca s’han reunit avui a la pista poliesportiva de Rocafort de Queralt per fer xarxa i donar-se a conèixer a tota la Conca de Barberà. Aquest és un projecte inclòs a XatsConca, una iniciativa que va crear l’abril del 2020 el Consell Comarcal per posar en comú les idees i iniciatives d’empreses de tot el territori.

ÀUDIO: La consellera de Turisme de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, parla de la idea d’aquest projecte

Amb un total de 22 participants, del sector públic i privat, la jornada ha permès als implicats crear sinergies entre els seus negocis, explicar els seus projectes i iniciar futurs convenis. Han estat les primeres jornades presencials que s’organitzen amb aquestes característiques a la comarca, després de mesos de sessions telemàtiques derivades de la situació pandèmia.

ÀUDIO: El president de l’Associació Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, descriu com han sigut aquestes jornades

El Networking d’aquest dijous tenia el següent funcionament: els implicats comptaven amb un temps limitat per parlar entre ells i era necessari rotar cada 15 minuts per poder crear contactes entre els 22 participants que hi eren presents. Un format que s’ha realitzat a l’aire lliure per mantenir totes les mesures de seguretat.

Empresaris i entitats s’han reunit de forma individual per compartir idees i projectes. (Imatge: Laia Molné)

Crear xarxa a tota la comarca

Tot i la necessitat d’unir tota la comarca, XatsConca encara treballa perquè sigui una realitat, ja que la majoria d’empreses i entitats eren de la Conca, però poques s’havien desplaçat des de la Baixa Segarra, motiu pel qual es reclama més cohesió entre tota la comarca.

ÀUDIO: La treballadora de Cal Llauner de Santa Coloma de Queralt, Cristina Vilanueva, posa en rellevància la necessitat de més participació a nivell comarcal

Des del sector públic han participat diversos ajuntaments i Oficines de Turisme per poder promocionar futurs pactes i presentar als seus clients totes les activitats que es fan a la comarca i que en alguns casos passen desapercebudes.

ÀUDIO: La tècnica de l’Oficina de Turisme de Montblanc, Toñi González, destaca la necessitat de conèixer les empreses de la comarca

Aquesta ha estat la primera de diverses jornades que s’esperen fer en un futur a la Conca de Barberà.