Aquest divendres 4 de juny i el proper dilluns 7 el mercat municipal es convertirà en punt d’enquesta pels majors de 65 anys de l’Espluga de Francolí. Aquesta és una proposta de les regidories de Mobilitat, Habitatge, Salut i Ciutadania de l’Ajuntament per conèixer l’opinió d’aquest sector de la població en els àmbits de salut, accessibilitat i habitatge.

L’objectiu és saber com ha afectat a nivell de salut física i emocional la pandèmia i també per conèixer les necessitats  d’accessibilitat i habitatge de les persones majors de 65 anys que viuen a l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: La regidora de Salut i Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, parla de les conseqüències de la pandèmia en la gent gran

L’enquesta es durà a terme divendres 4 i dilluns 7 de juny a la plaça de l’Església (Imatge: Laia Molné)

L’enquesta es farà a peu de carrer per ser més accessible per aquest sector de la població, motiu pel qual s’ha elegit el mercat setmanal, a la plaça de l’Església, com a punt estratègic, aprofitant l’afluència de persones al carrer els dies de mercat. L’enquesta la realitzaran dues  persones del Pla d’Ocupació de la Llei de Barris que treballen a l’Ajuntament.

Amb els resultats obtinguts es pretén dur a terme accions per revertir les situacions que així ho requereixin. Servirà per valorar la situació i poder realitzar accions en els àmbits  de salut, mobilitat, accessibilitat i habitatge. També servirà per ajudar a dissenyar el Pla de Mobilitat que fa setmanes que es prepara al municipi, prioritzar les actuacions de millora de l’accessibilitat enfocant-ho, sobretot, en la  gent gran.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica que l’enquesta serà un impuls pel Pla de Mobilitat que s’està dissenyant