Les xifres continuen baixant i a poc a poc la situació es normalitza després de més d’un any de pandèmia. Amb aquest mes de maig ja són tres en què el nombre de persones a l’atur decandeix de forma consecutiva. En concret, aquest mes són 24 aturats menys. Mentre que a l’abril en vam restar 56 i al març 24.

Amb aquests resultats a la baixa, actualment són 958 aturats,128 menys que fa un any, moment en què anaven a l’alça el nombre de persones sense feina, fruit de la pandèmia. La taxa d’atur registrat de la comarca continua fixada en un 9,99%.

Si concretem per municipis, aquest mes de maig el descens més significatiu el trobem a Santa Coloma de Queralt, amb 13 persones menys a l’atur. Altres municipis que han anat a la baixa són: Montblanc (-3), Sarral (-3), Blancafort (-2), l’Espluga de Francolí (-2), Llorac (1-), Les Piles (-1), Pira (-1), Pontils (-1), Rocafort de Queralt (-1) i Vallclara (-1). Els municipis que han augmentat en nombre d’aturats són: Vilaverd (+2), Passanant i Belltall (+1), Vilanova de Prades (+1) i Vimbodí i Poblet (+1).

Les xifres a Catalunya, a la baixa

A la resta de comarques també s’ha tancat el mes de maig de forma positiva. L’atur encadena tres mesos de caiguda consecutius i el mes s’ha tancat amb 15.368 desocupats menys. En total, a Catalunya hi ha 481.817 aturats, un 0,28% menys que fa un any, amb un descens de 1.332 persones.