Declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, les pintures del Mas d’en Llort són testimoni de la història de les muntanyes de Montblanc des de fa 10.000 anys. Després de gairebé tres anys sense visites, ara la cooperativa Reboll impulsarà una nova ruta, que es farà el primer dissabte de mes. És un recorregut a peu, d’uns 8 quilòmetres i de 4 hores de durada.

ÀUDIO: El responsable de la ruta, Joan Cartanyà, destaca la importància de tornar a posar en marxa aquest projecte

El corral de la Marieta, a Rojals, és el punt de sortida. Més enllà de les pintures, durant el recorregut els visitants faran una immersió en la flora i la fauna de les muntanyes i aprendran com ha canviat el paisatge al llarg de la història.

L’art rupestre que es pot veure al Mas d’en Llort (Imatge: Ràdio Montblanc)

La visita, que impulsa una iniciativa privada, compta amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a través de l’Oficina de Turisme i del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre respectivament.

ÀUDIO: La regidora de turisme de Montblanc, Núria Besora, explica que era una ruta molt demanda

Amb l’objectiu de fer un primer tast de l’activitat, aquest dilluns van fer la visita tècnics de turisme i membres del col·lectiu Respira Montblanc, per després poder recomanar la visita als clients dels seus establiments i negocis. La primera sortida es farà ja aquest dissabte 5 de juny.