El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha realitzat diverses modificacions en el Reglament Comarcal d’ús de les deixalleries que entren en vigor aquest dimarts 1 de juny. Alguns dels més destacats és que ja no s’admetran certs productes que hauran de ser disposats a punts especialitats en cada àmbit.

Concretament, les deixalleries de la comarca ja no acceptaran pneumàtics de cotxe, motocicleta i tractors, únicament s’admetran els de bicicleta, la resta s’hauran de gestionar a través del Sistema Integrat de Gestió. No s’admetran medicaments, que s’hauran de dipositar en els punts SIGRE que hi ha a les farmàcies.

Tampoc s’acceptaran productes fitosanitaris que s’hauran de gestionar a través dels cinc punts SIGFITO de la comarca. Aquests estan situats a Agropecuaria Coperal i Cal Carulla a Santa Coloma de Queralt, Agrícola de Barberà a Barberà de la Conca, Agrícola de la Conca a Solivella i Comercial Josep Pocarull a la Guàrdia dels Prats.

Altres canvis a les deixalleries de la Conca de Barberà

També s’ha canviat el reglament referent a la runa d’obres menors podent portar els particulars 2 cabassos a la setmana que provingui de reparacions domiciliàries. Els grans productors no podran dipositar la runa a les deixalleries. Pel que fa a objectes punxants com agulles o xeringues es podran portar sense límits.