La pandèmia s’estabilitza a la Conca de Barberà, ja que durant l’última setmana només s’han detectat 3 nous positius de coronavirus de les 131 proves PCR i 76 tests ràpids. L’índex de risc de rebrot continua baixant, però encara no aconsegueix arribar a 0, ja que actualment és de 35 punts i la darrera setmana era de 74. La taxa de reproducció és de 0,83 a la comarca amb una diferència positiva de 0,36 en relació amb les dades de dissabte passat.

En els últims 15 dies només s’han registrat 8 casos nous, gran part dels quals són de l’Espluga de Francolí amb 4 positius i de Montblanc amb 3 persones contagiades. La gran majoria de municipis del Conca acaben el mes de maig lliures de Covid. A més a més explicar que setmana darrere setmana la mitjana d’edat dels positius va baixant. Actualment els positius de la Conca de Barberà tenen una mitjana de 42 anys. La dada més negativa és que hi tornen a haver persones de la comarca ingressades a l’hospital per Covid, actualment són dos conquencs.

Aquestes bones xifres són el resultat de la campanya de vacunació i és que la Conca de Barberà ja té 7.946 persones vacunades amb la primera dosi (un 47% dels majors de 16 anys); 3.817, amb la segona (un 22,6%), i 3.978, amb la pauta completa (un 23,5%).