Les obres de l’A-27 avancen a bon ritme i s’espera que pugui entrar en funcionament a finals del 2022. A l’Ajuntament de Montblanc, però, preocupa ara l’enllaç de l’autovia amb l’autopista, que no es farà al mateix temps.

L’alcalde, Josep Andreu, i el regidor del PSC, Juanma Cabello, van estar a Madrid la setmana passada on van demanar, en una reunió amb el Ministeri de Transports i Mobilitat, que s’acceleri aquest tram que enllaçarà amb l’AP-2 a Montblanc.

L’Ajuntament calcula que, entre la redacció del projecte i la licitació de l’obra poden arribar a passar cinc anys. D’aquesta manera, Montblanc es podria trobar amb l’A-27 acabada però sense enllaç entre Lilla i Montblanc, durant tres anys llargs. L’Ajuntament tem que a l’estiu s’hi facin grans embussos de cotxes.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, argumenta el problema que significaria no unir el tram immediatament

El pressupost de l’estat del 2020 ja preveia 100.000 euros per la redacció del projecte, però no es va executar. L’Ajuntament assegura que ara ja hi ha una partida de més d’1 milió d’euros per redactar el projecte i que esperen que sigui immediata la seva adjudicació.