Un total de 39 guardonats seran premiats el proper 30 de maig com a guanyadors del 44è Certamen Literari organitzat pel Casal de l’Espluga de Francolí. A causa del nombre de persones participants en l’acte d’entrega i la situació actual, aquest any la fita se celebrarà al Jardí dels Francolins, deixant enrere el Casalet, on s’havien dut a terme les darreres edicions.

ÀUDIO: La secretaria del Casal de l’Espluga de Francolí, Eva Bonet, explica en canvi d’ubicació

Des de l’organització esperen rebre unes 200 persones. Per assistir-hi no és necessari reservar plaça, però es donarà prioritat a guanyadors i familiars. Aprofitant el canvi d’ubicació s’han preparat algunes sorpreses per dinamitzar l’entrega.

Cal remarcar que el concurs d’enguany s’ha tancat amb 367 obres presentades en totes les categories i una dotació de 3.315 euros entre tots els premiats. Les categories participants enguany han estat: 42è premi de narrativa o assaig ‘El Francolí’; el 7è premi final de Grau o Màster ‘Eusebi Majós’; 40è premi de poesia ‘Mossèn Ramon Muntanyola’; els premis literaris infantils Ferrovell i Maria Àngels Ollé; els premis juvenils ‘Ajuntament de l’Espluga de Francolí’ i el 26è premi MVR ‘Cultura per la sostenibilitat’.

ÀUDIO: La secretaria del Casal de l’Espluga de Francolí, Anna Sole, destaca el nombre de participants

L’acte es retransmetrà en directe per l’EFMR

Pel que fa al jurat, enguany ha estat format per l’inspector d’educació i historiador Jordi Roca; el doctor en Història Josep Maria Sans; la professora llicenciada en Ciències Químiques a l’institut Martí l’Humà Josefina Guasch; el diplomat en Turisme i Direcció Hotelera Jordi Torre; la professora llicenciada en Filologia de l’Institut Martí l’Humà Elisenda Rosell; la directora del Museu de la Vida Rural Gemma Carbó; el periodista i historiador Ferran Civit; la mestra i pedagoga M. Assumpció Bonet; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga Enric Mercadé; la regidora d’Educació del mateix ajuntament Anna Garcia i la farmacèutica Montserrat Espadaler.

L’acte començarà el 30 de maig a les 6 de la tarda al Jardí dels Francolins. A més, serà retransmès en directe per les ones de l’Espluga FM Ràdio i gravat en vídeo per poder-lo seguir de forma telemàtica.