Montblanc ha finalitzat les obres de remodelació de la teulada de la part més antiga del Sindicat de Vinyaters. El projecte, que ha tingut un cost de 125.000 euros, ha servit per posar al dia la part més malmesa del sostre. S’han posat teules noves i també part de l’embigat de fusta. 

És la primera fase d’aquest projecte que permetrà convertir l’antic sindicat en un centre de recepció de visitants. Forma part dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Turístic de la Diputació de Tarragona, que ha finançat bona part de les obres. 

ÀUDIO: La tècnica del PECT Turístic de Montblanc, Núria Griso, explica el projecte

L’Ajuntament va adquirir l’edifici modernista l’any 2012 i poc a poc s’ha anat remodelant l’espai, primer amb la instal·lació de l’agrobotiga i després amb la nova Oficina de Turisme. La següent fase ha de permetre remodelar la part més nova de l’edifici així com tot l’entorn.

A finals del 2020 es van enderrocar diferents tines de la part nova del Sindicat, així com es va instal·lar una nova escala que connecta l’Oficina de Turisme amb el celler. Ara, s’hi suma la remodelació de la teulada de la part antiga.

S’aniran realitzant noves intervencions perquè, definitivament, l’antic celler cooperatiu pugui desenvolupar adequadament la seva nova funció de convertir-se en el punt 0 de l’experiència turística a Montblanc fomentada en el turisme familiar, i esdevenir un pol d’atracció de visitants al municipi i a la comarca.