L’antiga destil·leria de la Fassina Balanyà acollirà per primera vegada un curs d’iniciació al tast de vins per aprendre a diferencials els matisos de cada beguda. Durant l’activitat també s’explicarà el procés de vinificació i anàlisis sensorials.

El curs estarà dividit en quatre tallers que s’oferiran els divendres a partir del 18 de juny i fins al 9 de juliol i que estaran impartits per la sommelier espluguina Maiorna Rendé Civit. L’activitat comptarà amb el tast de diversos vins i escumosos de la DO Conca de Barberà i en especial dels cellers espluguins com són el Celler VidBertus, el Celler Cooperatiu de l’Espluga i el Celler Rendé Masdéu.

El curs començarà el divendres 18 de juny per parlar dels conceptes bàsics i iniciació al tast amb l’anàlisi de 5 vins joves; La següent sessió serà el 25 de juny parlant sobre vinificació i tast de 5 vins de criança; El divendres 2 de juliol es dedicarà als vins escumosos i generosos amb tats de 3 de cada categoria. Les sessions acabaran el 9 de juliol amb un maridatge amb productes locals i també una visita al Museu Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí amb un petit tast de licors.

El preu per persona de tot el curs serà de 50 euros, que inclou les 4 sessions i tot el material necessari per dur a terme l’activitat. El pagament íntegre caldrà abonar-lo el primer dia del curs. Tot el curs es desenvoluparà  a l’edifici de l’Oficina de Turisme-Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí els divendres 18 i 25 de juny i els dies 2 i 9 de juliol de 7 a 9 del vespre.